Rabu, 6 Februari 2019

Oleh.  Basron Kirwan
PENGUSAHA MAKANAN LALAI TIKUS BERPESTA
Johor.  Seluruh pelanggan makanan perlu berwaspada dengan setiap pengusaha makanan tanpa mengira bangsa dan agama demi memelihara kesihatan keluarga bersama,  faktor utama dalam melanggani pengusaha makanan ialah melihat aspek kebersihan secara keseluruhan termasuklah para pekerja disamping persekitaran permis menjual makanan terlibat terutama permis makanan berunsur halal yang sering kali terlepas pandang isu kebersihan.
Pendedahan Pak Woni Bakar sebagai mengulas pelbagai kejadian permis makanan yang kelihatan seringkali menjadi tempat Tikus Berpesta,  jika ini tidak menjadi perhatian semua lapisan masyarakat sudah pasti kesihatan seisi jeluarga sentiasa terancam apa tak lagi mereka yang sering bergantung makanan yang dibeli menerusi permis kedai makan setiap hari ujar beliau.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan